top of page

Inovace posouvají HELIOS iNuvio i jeho firmy kupředu

Aktualizováno: 13. 2. 2023

HELIOS je přední tuzemský ERP systém, který zvládá komplexní řízení a automatizaci firemních procesů bez ohledu na obor, ve kterém firma působí i na její velikost. Ze softwarového portfolia si vyberou živnostníci, střední i velké firmy.


Dnes se zaměříme na vlajkovou loď Asseco Solutions, kterým je HELIOS iNuvio.

Ten dokáže „nakopnout“ firmu k růstu. K nejvyhledávanější funkcionalitě tohoto systému patří plně integrovaný manažerský pohled na data v podobě Business Intelligence, prediktivní analýzy důsledků, notifikační centrum, uživatelský dashboard nebo možnost centralizovaných kontrol.

Business Inteligence je něco jako váš soukromý asistent, který umí rychle „vytáhnout“ ten správný dokument či zobrazit relevantní informace v potřebném formátu. Zároveň umí data číst a na jejich základě připravit velmi přesnou předpověď. To jsou nástroje, které donedávna byly dostupné pouze velkým firmám s miliardovými rozpočty. „Našim zákazníkům umíme nabídnout řešení s prvky umělé inteligence (IA), kdy data vyhodnocujeme, analyzujeme a dokážeme dopředu predikovat vývoj situace či hledat různé anomálie či souvislosti v datech. Data interpretuje srozumitelně a s ohledem na potenciální důsledky,“ vyzdvihuje přednosti ERP systémů HELIOS Lukáš Ontl, vedoucí pro inovace a rozvoj produktů v Asseco Solutions.

Naše pozornost je zaměřena nejenom na inteligenci (AI) a prezentaci (BI), ale uvědomujeme si důležitost automatizace a bezobslužnosti. Jednou z možností je např. RPA, tedy robotizace procesů. Je skutečností, že firmy trápí roztříštěnost, neefektivita procesů, potřeba orientovat se mezi různými programy a hledat data. HELIOS iNuvio je schopen nejenom zaštítit vše pod jednu střechu – řízení výroby, logistiku, HR, účetnictví, mzdy atd., ale poskytnou uživateli komfort v podobě jednotného přístupu k všem informacím a jejích zpracování.


Úspora času a efektivní práce s daty je vlastně tím, o co v řízení podnikových zdrojů jde. „Z mého pohledu jsou data po know-how opravdu to nejcennější, co firmy mají. Vlastně u mnohých je i to know-how jen v podobě digitálních dat,“ které je potřeba nejenom evidovat, ale hlavně s nimi následně pracovat, pokračuje Lukáš Ontl.

296 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page