top of page

Android zabezpečení za polovic


Jako každý rok na konci prázdnin připravila společnost ESET nabídku ideální pro rodiče neposedných dítek. V termínu od 15. do 31. srpna je možné pořídit zabezpečení pro zařízení Android za 50% běžné ceny a to v rámci projektu #backtoschool


Proč byste měli zabezpečit zařízení disponující operačním systémem Android od společnosti Google? Vzhledem k tomu, že Android je již dnes naprosto běžnou součástí veškerých technologií jež nás obklopují, není divu že se na něj zaměřuje i velká řada útočníků. Tím spíše když jej využívá téměř 70% Čechů. Statistika z poloviny letošního roku (2021) jasně utvrzuje v tom, jak který z výrobců mobilních operačních systémů přistupuje k bezpečnosti a to už jen tím, jaké verze operačních systémů jsou dosud na trhu. V případě Androidu se jedná o 8 verzí (nejstarší z nich verze 4 z roku 2013), kdežto v případě Apple iOS jde prakticky o verze 3 kdy nejstarší pochází z roku 2019.


Obecně platí, že vzhledem k otevřenému systému je Android mnohem náchylnější k útoku z venčí a i přes neustálé vylepšování algoritmů aplikační platformy Google se daří hackerům dostat do obchodu play falešné verze aplikací a další škodlivé kódy.


Pro tyto účely existuje několik bezpečnostních řešení a přímo společnost ESET vyvíjí dva druhy systémů:


1) ESET Mobile Security slouží pro zabezpečení zařízení před viry, mallwarem a dalšími škodlivými kódy a současně umožňuje zařízení zařadit do databáze dohledu, kdy má uživatel přehled o tom, kde se jeho zařízení pohybuje apod.

ESET Mobile Security - 1 licence na 1 rok - 144 Kč (běžná cena 239 Kč)


2) ESET Parental Control je řešení vhodné pro rodiče kdy s jeho pomocí mohou spravovat vzdáleně mobilní zařízení dítěte či rodiny. Pomocí Parental Control je možné blokovat nežádoucí aplikace, délku využívání internetu, či uzamykání zařízení. Současně je možné také sledovat pohyb zařízení a aktivitu v zařízení.

ESET Parental Control - 1 licence pro rodinu na 1 rok - 274 Kč (běžná cena 495 Kč)

17 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page